Saturday, April 10, 2010

Om James

James är min snygga blåa raket till hund.:) I stamtavlan heter han Stand Strong Amazing James men till vardags lystrar han på James. Helt ärligt lystrar han till många namn så som Jamie, Jay, Muggie, the Blue Baby för att bara nämna några. Kärt barn har många namn sägs det ju!

James är en mycket aktiv American Staffordshire Terrier, en social vilde. :) Han älskar att träna, all form av träning är toppen men bäst är ändå sök. När han får sökkommandot viftar han på svansen så snabbt att jag aldrig sett något liknande tidigare.

Den enda aktivitet som kan slå sök är att bada. Jag svär, han är GALEN i att bada! Jag tränar även Weight Pull med James några gånger i veckan. Denna sport blev vår "räddare i nöden" då James aktivitetsbehov är enormt och efter WP träning är han verkligen nöjd.

Utöver detta tränar vi lydnad och viltspår, och han får även åka omkring på olika utställningar. Han tog sitt första certifikat som junior men under 2009 har han inte ställts något så nu är det dags att återvända till utställningsringen och börja jaga de där sista två. :)

För att återgå till bloggen, välj "tillbaka till".